Pinjaman Perumahan dari Bank di Malaysia

Kami boleh bantu anda untuk mendapatkan pinjaman perumahan dari beberapa Bank di Malaysia, dengan syarat nilai pinjaman itu tidak kurang dari RM350,000. Sediakan dokumen yang diperlukan dan kami akan berurusan dengan beberapa bank bagi pihak anda.

Pengalaman kami boleh membantu anda!

HUBUNGI 010-365 8513 SEKARANG!

Penilaian Pinjaman

Bank meluluskan pinjaman berpandukan keyakinan mereka bahawa peminjam mampu membayar balik pinjaman itu. Untuk menilai samada peminjam mampu membayar balik atau tidak, bank akan mengambilkira banyak fakta. Diantara fakta yang diambilkira khusus untuk pinjaman perumahan adalah seperti berikut:

Selain perkara di atas, setiap bank juga mempunyai kriteria tersendiri dalam meluluskan atau menolak permohonan pinjaman perumahan.

Senarai Dokumen Memohon Pinjaman Perumahan

Setiap bank mempunyai senarai dokumen sendiri untuk permohonan pinjaman.

Secara am, berikut adalah dokumen yang biasanya diminta oleh bank:

Hubungi Kami

Hubungi kami melalui borang berikut atau hantar whatsapp kepada +60103658513 (Ridzwan). Kalau whatsapp, sertakan nama dan maklumat seperti di bawah

Ruang Bertanda * Perlu Diisi

Nyatakan lokasi (bandar) rumah yang dibeli, harga rumah dan pinjaman yang diminta. Contohnya jika rumah itu di Rawang, bernilai RM600,000 dan minta pinjaman RM500,000, tulis Rawang/600K/500K